Zile libere pentru români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

De citit

Vești bune pentru românii care au nevoie de zile libere! Potrivit unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis, persoanele care aleg să se imunizeze vor avea o zi liberă de la locul de muncă. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri după amiază, legea care prevede ca persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită. Mai mult, ziua nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Ce prevede legea

Legea ne arată că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 urmează să beneficieze, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă. Aceasta se aplică în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat. Este ziua în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare și elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Potrivit legii, aceste drepturi se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare. Aceasta poate fi prezentată în format fizic sau electronic.

Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi”, mai stipulează legea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !