Zeci de patroni din Argeș au fost amendați de ITM

De citit

Tot mai mulți patroni din Argeș au fost prinși că nu respectau regulile. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM Argeș) a efectuat în luna mai 186 de controale și a aplicat 46 de sancţiuni, din care amenzi în valoare totală de 275.900 lei. Au fost verificați patroni din comerț, confecții, prelucrare lemn, service auto, spălătorii auto, restaurante, baruri, transport, construcţii.

36 de patroni din Argeș au fost amendați

Reprezentanții ITM Argeş a efectuat 186 de controale. După ce au făcut descoperirile, oamenii legii au depistat cu ilegalități 36 angajatori. Aceștia au fost sancționați. Au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 17 de persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 250.000 lei.

Prin legea 319/2006, document care face referire la securitatea şi sănătatea în muncă au fost realizate  un număr de 169 de controale. În urma verificărilor au fost aplicate 77 de sancțiuni, din care 12 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 44.500 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică,morărit și panificație,materiale pirotehnice, exploatare forestieră, construcţii, transport, distribuție mărfuri,instalații electrice, confecții textile, spălătorii auto.

În acest context, toți cei care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412. Sesizări se pot face și la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

sursă: ITM Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !