VIDEO – Ansamblul Folcloric „DORUL”, locul I la Festivalul Internațional de Dans Folcloric din Turcia

De citit

În ultima seară a celei de-a 14-a ediții a Festivalului Internațional de Dans Folcloric de la Balçova, Izmir, Turcia, Ansamblul Folcloric DORUL din România a oferit o reprezentație de neuitat și a cucerit inimile miilor de spectatori prezenți.

Cu virtuozitatea lor membrii ansamblului au reușit să obțină Premiul I, marcând o victorie cu atât mai specială, având în vedere nivelul foarte competitiv al acestui eveniment internațional.

Competiția a inclus ansambluri reprezentând Serbia, Muntenegru, Cipru, Croația, Germania, Portugalia, Mexic, Puerto Rico și, desigur, România. Pe locul secund s-au clasat dansatorii din Serbia, iar pe locul al treilea cei din Cipru. Cu toate acestea, Ansamblul Folcloric DORUL a strălucit pe scena internațională, demonstrând în mod incontestabil calitatea și măiestria tradițiilor folclorice românești.

Pentru membrii ansamblului, această victorie a însemnat mult mai mult decât un trofeu strălucitor. A fost rezultatul a numeroase luni de pregătiri intensive, dedicare și pasiune pentru promovarea culturii tradiționale românești în lume. Cu fiecare mișcare a dansului lor, au adus în prim-plan frumusețea și autenticitatea folclorului românesc.

Ansamblul Folcloric DORUL are o istorie impresionantă de 65 de ani de activitate neîntreruptă, iar această victorie este o confirmare a valorii lor de necontestat în lumea dansului folcloric.

Festivalul Internațional de Dans Folcloric de la Balçova s-a desfășurat pe parcursul a șase zile, oferind artiștilor români posibilitatea să strălucească în fiecare zi cu spectacole coregrafice diferite și costume variate, reflectând astfel bogăția și diversitatea folclorului românesc.

Festivalul Internațional de Dans Folcloric de la Balçova, ajuns la cea de-a 14-a ediție, a fost susținut de municipalitatea din Balcova, Izmir și organizat cu de către ansamblul EFEM GSK, sub conducerea președintelui Yusuf Erkman.

Citește și: Elevi, fiți pregătiți! Ce schimbare aduce noul an școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !