Vicepreşedintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu, urmărit penal de DNA

De citit

Marius Nicolaescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, este urmărit penal de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA într-un dosar privind achiziţia de locuinţe pentru persoane vulnerabile.

„În cursul anului 2022, în contextul realizării proiectelor ‘Locuinţe protejate – siguranţă şi îngrijire Argeş’, ‘Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilităţi’ şi ‘Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilităţi’, ce vizau achiziţia de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş Argeş a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informaţii nedestinate publicităţii referitoare la: modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziţionate, preţul care va fi oferit pentru fiecare imobil, perioada în care urmau să fie făcute achiziţiile (în cursul anului 2023), modalitatea de achiziţie”, se arată în comunicatului DNA.

Conform aceleiaşi surse, în acest context conducerea DGASPC Argeş, beneficiind de ajutorul lui Nicolaescu, ar fi achiziţionat în anul 2023, de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră informaţiile, cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile. Locuinţele nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

„Prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeş de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informaţiilor nedestinate publicităţii”, se mai menţionează în comunicat.

DNA precizează că în dosar se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au efectuat, pe 7 septembrie, 21 de percheziţii într-un dosar privind achiziţia de locuinţe pentru persoane vulnerabile. Percheziţiile au fost efectuate în judeţul Argeş, trei la sedii ale unei instituţii publice şi restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Citește și: Vitezoman prins cu 210 km/h pe autostradă. Ce amendă a luat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !