Vești bune despre eficacitatea cocktailului cu anticorpi AstraZeneca!

De citit

Cocktailul cu anticorpi pentru COVID-19 al AstraZeneca a fost testat. Acesta pare să fie eficace în tratarea simptomelor în prima săptămână de boală.

Reuters transmite că acest cocktail nu este util doar pentru prevenirea contractării bolii ci şi pentru tratarea simptomelor în prima săptămână de boală. Substanțele din care este compus ajută la evitarea formelor severe şi a deceselor.

Producătorul anglo-olandez a anunțat că medicamentul este o combinaţie a doi anticorpi numită AZD7442. El a redus riscul de bloală severă sau deces cu 50% la pacienţii nespitalizaţi. Cei cărora li s-a administrat au avut simptome timp de cel mult şapte zile. Reducerea riscului a fost chiar mai bună la pacienţii care au început terapia în decurs de cinci zile de la simptomele iniţiale. AstraZeneca se alătură unei serii de alte medicamente care au arătat că previn deteriorarea stării de sănătate a pacienţilor cu forme uşoare de boală. Se pare că șansele cresc atunci când diagnosticul este pus devreme.

Terapii similare cu această clasă de medicamente numită anticpri monoclonali sunt dezvoltate de companiile Regeneron, Eli Lilly şi GlaxoSmithKline, cu partenera Vir. Aceste terapii sunt aprobate pentru utilziarea de urgenţă în Statele Unite pentru tratarea formelor uşoare şi moderate de COVID-19.

AstraZeneca este compania care a produs vaccinul COVID-19 utilizat pe scară largă în întreaga lume. Compania a solicitat săptămâna trecută autorităţilor de reglementare din SUA să acorde autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru AZD7442, ca o doză preventivă. Prin urmare, este conceput pentru a proteja persoanele care nu au un răspuns imun suficient de puternic la vaccinuri. Cei care au primit transplanturi de organe sau care se află în îngrijirea cancerului par să fie o prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !