Veste grozavă pentru pensionari! Noua lege a pensiilor a fost adoptată

De citit

Proiectul legii pensiilor a fost votat luni, în Camera Deputaților, cu 199 de voturi ”pentru”, 39 de voturi „împotrivă” şi 17 abţineri. Camera Deputaților este for decizional.

Potrivit ministrului Muncii, argeșeanca Simona Bucura-Oprescu, această lege este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România.

„Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.

Adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța pensiile românilor până în 2070.

Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește!

Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

Le mulțumesc colegilor de Minister și din Casa Națională de Pensii Publice pentru mobilizare! Le mulțumesc colegilor parlamentari pentru votul dat în beneficiul românilor!” – a scris, pe Facebook, Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: Argeș: Autoturism căzut de pe pod. Șoferul a fost preluat de un echipaj medical

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !