Valeriu Gheorghiţă avertizează: vom avea şi un val 5 și am putea să o luăm de la capăt!

De citit

Medicul Valeriu Gheorghiţă lansează ipoteza conform căreia vom avea şi un val 5! Am putea ajunge să o luăm de la capăt, declară acesta.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță este de părere că vom avea și un val 5 al pandemiei. El spune că sezonul rece este favorabil răspândirii SARS-CoV-2, existând o predispoziție a creșterii cazurilor de COVID și în alte țări și nu este exclusă în următoarele luni apariția unei noi tulpini a coronavirusului, care să fie și mai contagioasă și să genereze un al cincilea val al pandemiei.

„În Marea Britanie este o tendință de creștere a numărului de cazuri și nu vreau să uităm că suntem în plin sezon rece. Iarna se apropie și oamenii vor sta din ce în ce mai mult în spații închise, vor interacționa din ce în ce mai mult, aerisirea încăperilor se va face mai puțin, iar riscul de infectare evident că va crește, deci nu suntem sub nicio formă într-o perioadă care din punct de vedere al condițiilor epidemiologice să fie în favoarea noastră, ci dimpotrivă”,

a afirmat Valeriu Gheorghiță.

sursa: www.freepik.com

Situația vaccinărilor pâna la finalul anului

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare avertizează ca va fi greu să ajungem la 70 la sută populație vaccinată până la sfârșitul acestui an, în ritmul acesta. Considera necesară introducerea certificatul verde și pentru anumite categorii profesionale.

Va fi foarte greu să facem acest lucru, pentru că este evident că în perioada următoarelor două luni, situaţia epidemiologică ar trebui să se liniştească, să se echilibreze. Probabil că în momentul acesta suntem deja într-o perioadă de platou, însă depinde foarte mult de cât de bine sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii bolii şi cât de mult va creşte rata de vaccinare, dar problema este dacă suntem iarăşi dispuşi, ca ţară, să ne confruntăm cu un viitor val de îmbolnăviri şi s-o luăm de la capăt,

a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Predicțiile pentru perioada următoare

Campania de vaccinare trebuie să continue la un ritm cât mai ridicat, pentru că vaccinarea este cea care ne va asigura o stabilitate epidemiologică nu doar pentru momentul actual, ci pentru lunile următoare, spune medicul Valeriu Gheorghiţă.

El a arătat că în acest fel,

„putem să sperăm la o viaţă cât mai aproape de normalitate fără să mai avem acest risc de suprasolicitare a sistemului medical, fără ca pacienţii cu celelalte afecţiuni cronice, care nu sunt COVID, care au alte probleme medicale, acute sau cronice, să mai aibă limitat accesul la serviciile medicale. Cred că avem nevoie cu toţii de această siguranţă şi de o predictibilitate pentru perioada următoare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !