Val de caniculă fără precedent în Europa! Temperaturi de peste 53 de grade

De citit

Statele din Europa de Vest sunt pe cale să se confrunte cu un val de caniculă de o precocitate fără precedent, ce vine dinspre Spania. În Franța, zeci de departamente sunt plasate sub cod portocaliu, iar temperaturile vor trece, vineri şi sâmbătă, de 40 de grade, transmite Le Figaro, potrivit stirileprotv.ro.

Meteorologii au plasat 13 departamente din sud-vestul Franţei în alertă portocalie de „caniculă” şi alte 19 departamente în „risc major”. În tot acest timp, temperaturile vor continua să crească până când vor atinge valori cuprinse între 36 şi peste 40°C în unele oraşe, la final de săptămână.

În Spania, satelitul Sentinel-3 (Copernicus EU) a măsurat, în data de 14 iunie, temperaturi de peste 53 de grade a temperaturii pământului, în unele zone.

Valul de căldură sosit dinspre Spania a progresat miercuri, cu temperaturi cuprinse între 30 şi 35 de grade Celsius în toată jumătatea de sud a ţării. Totuși, ce este mai rău este încă de aşteptat: vineri se preconizează ca mercurul din termometre să urce la peste 40°C la nivel local.

„Alerta portocalie indică faptul că departamentul va atinge pragurile de caniculă în funcţie de criteriile definite. Alerta galbenă indică faptul că aceste praguri vor fi apropiate şi apoi posibil atinse, subliniind căldura foarte ridicată şi gravitatea acesteia”, precizează Canalul Meteo în comunicatul său, conform News.ro.

Subiectul pe larg – AICI

Citește și: Vine canicula! Temperaturi mai mari decât cele obișnuite în următoarele săptămâni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !