Vacanța de vară a elevilor ,mai scurtă!

De citit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări cu privire la modificarea anului școlar. Astfel, semestrul al doilea se va încheia cu două săptămâni mai târziu, pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic. Este vorba de două săptămâni luate din vacanța de vară a elevilor și adaugate celei din primăvară, susține ministrul.

Sorin Cîmpeanu a transmis ca nu exclude posibilitatea ca anul școlar să fie din nou structurat pe trimestre și să se renunțe la semestrele școlare din prezent. Această eventuală modificare a anului școlar se discută în acest moment între Ministerul Educației, sindicate, asociațiile de părinți și ale elevilor. În plus, din toamnă, elevii ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii.

Propunerea vine în urma unui apel al Societății Academice din România care solicită revenirea la trimestre, iar acestea să fie structurate în felul următor: septembrie-decembrie, decembrie-martie, martie-iunie. Vacanțele de Paște și de Crăciun nu vor afectate în niciun fel, însă elevii ar putea avea o vacanță de vară mai scurtă, în eventualitatea în care anul școlar va începe de la 1 septembrie, în loc de 13 septembrie, fiind astfel salvate două săptămâni de școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !