Uniunea Europeană poate interzice încălzirea cu lemne! Care este reacția ministrului Muncii

De citit

O directivă la nivelul Uniunii Europene interzice încălzirea prin sobe cu lemne. Acest lucru ar însemna o lovitură foarte grea pentru sute de mii de români. Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că măsura va fi implementată și în România. El consideră că se va merge pe o perioadă de tranziție, timp în care se va dezvolta rețeaua de gaze.

Am aprobat două legi extrem de importante în Parlament. Cu reducerea TVA-ului pentru lemnele de foc, pentru a compensa din valul acesta năpraznic de scumpiri.

Acest lucru nu se va întâmplă peste noapte și este o recomandare la nivel de UE. Nu este țintită asupra României. Și cu siguranță trebuie să existe o perioada de tranziție, pentru a se găsi și a se implementa soluții. Nu va fi un lucru impus României peste noapte.
Cu siguranță trebuie găsite soluții astfel încât și Trangaz și Romgaz să investească (…) în rețele de distribuție de gaz, acolo unde nu există.”, a spus Marius Budăi

Guvernul României s-a angajat față de Bruxelles să renunțe la încălzirea cu lemne

În septembrie, România se angaja să renunțe la încălzirea pe lemne ca un ”preț” plătit pentru fondurile care vor intra în țara noastră prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Guvernul a promis să pună în vigoare, până cel târziu în ultimul trimestru din 2023, un cadru legislativ de decarbonizare a sectorului de încălzire și răcire. Acesta ar include măsuri de diversificare a mixului energetic prin renunțarea la lemn ca sursă de combustibil în acest sector, potrivit Profit.ro.

2 COMENTARII

  1. Dupa cite vad UE ,este o adunatara de dementi pentru ca :
    – vor sa demolam sobele pe lemn,
    – vor sa distruga crestinismul in toata Europa inclusiv Romania si eliminarea cuvintului craciun si a sarbatorilor craciunului.
    – vor sa distruga traditiile, cresterea porcilor sa nu se mai faca cu resturi de alimente ci sa creasca sintetic ca in tarile occidentale si multe interdictii , probabil .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !