Un oraș din România îşi face propria companie aeriană!

De citit

Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor înfiinţa o companie aeriană care va opera zboruri între Oradea şi Bucureşti, dar şi către alte oraşe din Europa. Conform informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Primăriei Oradea, primul zbor va fi operat în luna martie a anului viitor.

În mod particular conexiunea cu aeroportul din Bucureşti este o prioritate imediată pentru noi. Oradea trebuie să fie extrem de uşor accesibilă pentru locuitorii celei mai mari şi puternice aglomerări financiare din România. Având în vedere infrastructura convenţională insuficientă sau necorespunzătoare (drum şi cale ferată) şi deoarece dezvoltarea acesteia nu depinde de autorităţile locale, acestea din urmă trebuie să identifice soluţii pentru ca această conectivitate să fie «pusă în operă» cât mai rapid şi la costuri rezonabile. Viitoarea dezvoltare a oraşului depinde de realizarea acestei conexiuni, dar şi de rapiditatea cu care aceasta este realizată. Orice întârziere va mări decalajul nostru faţă de oraşe mai bine dezvoltate din regiune sau din această parte a Europei, spun reprezentanţii Primăriei Oradea citați de Ziarul Financiar.

Oradea a dat dovadă în ultimii ani că un oraş din România se poate ridica la standardele europene. Autoritățile se inspiră de la ceea ce se întâmplă în afară şi vor să ia exemplul orașelor dezvoltate din străinătate.

Înfiinţarea companiei va intra pe ordinea de zi a şedinţelor celor două consilii la finalul lunii septembrie. Achiziționarea aeronavelor va fi determinată de nevoile identificate în planul de business. Aceste informații au fost oferite chiar de oficialii Primăriei Oradea.

Prima cursă va fi între Oradea şi Bucureşti şi va avea o frecvenţă de trei zboruri de zi în zilele lucrătoare. Se vor efectua minimum două zboruri pe zi și în zilele nelucrătoare. Începerea operării acestei curse va fi din luna martie 2022. Zborurile vor fi operate doar cu două aeronave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !