Un erou român din cel de-Al Doilea Război Mondial s-a stins din viață astăzi

De citit

România a pierdut, astăzi, unul dintre puținii eroi din cel de-Al Doilea Război Mondial care mai erau încă în viață. Este vorba despre generalul-locotenent în retragere Ion Dobran, care a trecut în neființă la venerabila vârstă de 102 ani.

Născut pe 5 februarie 1919, în Văleni-Podgoria, județul Argeș, acesta era veteran aviator și erou al celui de Al Doilea Război Mondial. El a fost ultimul as al Aviaţiei române, făcând parte din Grupul 9 Vânătoare.

Este zi de doliu pentru aviaţia militară! Generalul-locotenent (rtr.) Ion Dobran ne-a părăsit astăzi şi s-a înălţat către Escadrila din Ceruri, a scris ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Ciucă şi-a exprimat întreaga lui compasiune şi a transmis condoleanțe întregii familii.

Veteran aviator, erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, general-locotenent Ion Dobran (rtr.) a devenit un simbol, model de onoare şi demnitate militară, sursă de admiraţie şi respect pentru tinerele generaţii. Dăruit cu pasiunea pentru zbor, şi-a modelat întreaga viaţă după principii ferme şi idealuri înalte. Absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie, promoţia 1941, a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944, îndeplinind misiuni inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească!”, a mai scris ministrul Apărării.

În acest moment, țara noastră mai are în viață 2456 de veterani de război din cel de-Al Doilea Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !