Trei tineri nevaccinați au murit din cauza COVID-19!

De citit

Tulpina Delta face victime și în rândul tinerilor în ultima perioadă. Trei persoane din Iași, Galați și Harghita au murit, în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19. Ei aveau și alte probleme de sănătate.

Potrivit raportului Grupului de Comunicare Strategică, două tinere nevaccinate de 18 ani, respectiv 21 de ani, au murit. Prima fată era din județul Iași și a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Ce dea doua, de 21 de ani, din județul Galați, nevaccinată, a avut parte de aceeași soartă. Ambele prezentau comorbidități, iar infecția cu noul coronavirus le-a grăbit sfârșitul. De asemenea, un bărbat de 29 de ani, nevaccinat, din Harghita, care avea și alte afecțiuni, a murit în aceeași zi.

Procent prea mic de vaccinare, bilanț sumbru în cazul noilor infectări

România înregistrează un procent infim de vaccinați raportat la restul Europei. Țara noastră a ajuns la un număr de doar 28,77% din populație. Țări precum Spania sau Portugalia înregistrează peste 85%, iar tot restul Uniunii Europene este vaccinat în proporție de peste 70%.

Numărul mic de persoane vaccinate pare să aibă impact și în numărul cazurilor noi de infectare. Astfel, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, pentru ultime 24 de ore, cifre îngrijorătoare. S-au înregistrat 16.383 cazuri noi de infectare și 303 decese în ultima zi. Dintre acestea, 330 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !