Trei hoți din Dâmbovița au jefuit 13 morminte într-o singură noapte!

De citit

Trei bărbați au jefuit, într-o singură noapte, 13 cavouri din cimitirul unei comune din județul Dâmbovița. Bunurile și bijuteriile din aur furate aveau o valoare de 14.000 de lei. Cei trei au fost reținuți de polițiști și vor fi trimiși în judecată pentru profanare de morminte.

Cei trei tineri au crezut că au dat lovitura când au profanat cavoul unui copil de doi ani din comuna Petrești, județul Dâmbovița. Băiețelul a fost înmormântat chiar luna trecută.

Ce spun părinții copilului decedat

Părinții copilului căruia i-a fost profanat mormântul se declară revoltați de gestul hoților.

Sursă foto – Captură Digi24

„Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000 de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur”, spune mama băiețelului.

Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta. După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru”, detaliază tatăl copilului pentru Digi24.

Hoții aveau un mod de operare rapid și original

În aceeași seară, cei 3 hoți au profanat 13 morminte. Aceștia căutau doar cavouri, cu morți înmormântați recent. Se pare că după ce deschideau cavourile cu ranga, luau orice găseau de valoare în coșciugurile morților.

Bani, verighete, cercei, unei femei i-a luat cerceii din ureche. La băiatul nostru i-a luat inclusiv bănuțul ăla care se pune la mânuță, de 50 de bani, nenorociții or fi zis că e de aur. Și inclusiv un om pe care l-au îngropat cu Coronavirus. L-au dezgropat și pe el, de au umblat și la omul ăla”, a relatat tatăl băiatului.

Hoții au fost prinși acum câteva zile. Aceștia acționau doar la pont.

Aceștia au fost depistați pe Autostrada 10 Sebeș – Turda, după ce în cursul nopții de 4 spre 5 decembrie ar fi profanat șase morminte din localitatea Huedin”, a declarat Ana Maria Liță, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița, pentru Digi24.

Magistrații au decis arestarea hoților pentru 30 de zile. Ei sunt acuzați de profanare de morminte și furt calificat și riscă 5 ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !