Țările din Europa în care se impune certificatul de vaccinare. Iată lista primelor state

De citit

Certificatul de vaccinare a devenit obligatoriu deja în mai multe țări din Uniunea Europeană. Tot mai multe țări iau decizia de a impune rapid certificatul, deoarece varianta Delta este prezentă în top mai multe state. Franța, Italia, Grecia sau Austria, impun ca accesul la teatre, restaurante, cinematografe sau concerte să permită accesul pentru o persoană doar dacă prezintă permisul de sănătate care atestă că aceasta a fost vaccinată împotriva SARS-CoV-2, a trecut prin boală și a căpătat anticorpi sau a realizat un test PCR cu rezultat negativ.

Franța

Franța face parte din top 3 cele mai afectate țări din Europa. Odată cu anunțarea valului patru al pandemiei, în Franța au fost impuse noi măsuri drastice, printre care și permisul de sănătate.

După ce s-a conformat oficial o creștere cu 193% a gradului de îmbolnăvire în rândul francezilor, în doar șase zile, guvernul de la Paris a decis să impună obligativitatea permisului sanitar care atestă că o persoană este imunizată împotriva COVID-19 pentru accesul în cinematografe, muzee sau teatre. De asemenea, începând cu 1 august, permisul sanitar va fi necesar și pentru a putea să urci într-un avion sau tren pentru a călători pe teritoriul francez.

Grecia

În urma unei noi creşteri a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, creștere masivă provocată de varianta Delta COVID-19, Grecia a impus săptămâna trecută noi măsuri. Autoritățile au decis ca lucrătorii nevaccinaţi din restaurante şi turism de pe unele insule turistice principale ale țării să se testeze de două ori pe săptămână. Mai mult, în Grecia, zonele la interior sunt declarate zone non-covid, unde le este permis accesul doar acelor persoanele care dețin un certificat sanitar COVID-19 care demonstrează că au trecut prin boală sau care au fost imunizați.

Italia

În Italia, din 6 august se va introduce măsura obligativității permisului sanitar. Permisul va fi utilizat pentru ca cetățenii să aibă acces la piscine, săli de sport, cinematografe, teatre și de asemenea, pentru a participa la concerte, târguri sau congrese, evenimente la care participă numeroase persoane şi care sunt posibile surse de contaminare.

Austria

Deși nimeni nu se aștepta, Austria a introdus și ea obligativitatea certificatului de vaccinare. Decizia a fost luată de austrieci pentru a permite locuitorilor să aibă acces la activitățile de divertisment. Din 22 iulie, cetățenii care vor să meargă la piscină, la sălile de sport, la muzee, la cinematografe sau la teatre, dar și cei care vor să participe la nunți, botezuri și concerte, trebuie să respecte regula unică. Certificatul de vaccinare este obligatoriu, altfel nu vor putea lua parte la nicio astfel de activitate.

Marea Britanie

În Marea Britanie, permisul sanitarva fi obligatoriu pentru toate persoanele care vor să participe la evenimentele culturale sau vor să se distreze în cluburi. Măsura se va aplica din toamnă. Din 19 iulie, sectorul ospitalității și sectorul cultural din Marea Britanie au primit undă verde pentru o redeschidere completă, în ciuda faptului că rata de infectare a ajuns la cel mai înalt nivel din luna ianuarie și până în prezent. Autoritățile regionale din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord au preferat să prelungească măsurile de prevenție și să impună pașaportul de vaccinare, pentru a putea limita persoanele care sunt bolnave să împrăștie virusul în locurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !