Sondaj de opinie – Care sunt opțiunile românilor pentru viitoarele alegeri?

De citit

Pe fondul crizei politice care a culminat cu demiterea Guvernului, românii pare că și-au schimbat intenţia de vot. Astăzi, au fost publicate rezultatele unui sondaj de opinie publicate. Principalul partid de guvernământ pierde în intenţia de vot. Noua formaţiune AUR îşi dublează scorul electoral de acum un an.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP înainte de căderea Guvernului condus de liberalul Florin Cîțu. Prin acesta se arată că PSD a ajuns la 35% intenție de vot, în creștere cu aproape 6% față de scrutinul parlamentar de anul trecut. PNL ar mai fi votat de aproape 22% dintre alegători. Pentru liberali se înregistrează o scădere de 3%, în vreme ce USR ar lua sub 10% cu 5 mai puțin ca anul trecut. Surpriza sondajului realizat în perioada 15-17 septembrie este AUR, formațiune nouă în peisajul politic românesc. Partidul şi-ar putea dubla scorul de la alegerile de acum nouă luni, când a reușit să intre în parlament și ar ajunge la 17%. Este un ritm de creștere uriaș, care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic, scrie pe Facebook directorul INSCOP, Remus Ştefureac.

Remus Ștefureac avertizează că cea mai relevantă măsurătoare va fi după ce se vor mai răcori puțin spiritele și emoțiile. Datele sondajului au fost culese prin interviuri telefonice de la 1204 persoane, eșantion reprezentativ.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus, minus 2,8% la un grad de încredere de 95%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !