Se organizează primul spectacol-test! Cei prezenți nu trebuie să poarte mască

De citit

România luptă să revină la normalitate. Pe data de 15 mai va avea loc primul spectacol-test. Acesta va fi organizat în București. Este vorba despre un eveniment la care spectatorii nu vor fi obligați să poarte masca de protecție, dacă sunt vaccinați. La spectacol se va prezenta piesa de teatru “Dineu cu proști” care va fi jucată pe scena Teatrului Național.

Singura condiție pentru spectatori va fi să le lase organizatorilor datele personale. Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București, a transmis pentru cei de la Digi24 că biletele se vor cumpăra online, iar la intrare fiecare spectator va prezenta buletinul de identitate.  Întrebat dacă spectatorii vor purta mască, Ion Caramitru a răspuns că “doar dacă vor.”

Sunt pregătite două programe pilot

În urmă cu o lună, ministrul Culturii declara pentru Digi24 că se lucrează la două programe-pilot, inspirate de cele aplicate deja în alte țări din Occident. Ca să fim mai expliciți, la spectacole să fie permis accesul persoanelor testate, vaccinate sau care au trecut prin boală. Opera Națională și Teatrul Național din București vor fi incluse în aceste programe, a spus atunci ministrul Bogdan Gheorghiu. Nu este exclus ca și în Argeș să se implementeze astfel de teste, în speranța revenirii la normalitate.

Vor fi testați doar cei care nu pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală și s-au imunizat”, a mai spus ministrul, cu referire la programele pilot din țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !