Doar școlile private rămân deschise- Află care este explicația ministrului Sorin Cîmpeanu!

De citit

Începand de luni, 25 octombire, școlile de stat vor intra în vacanță forțată, timp de două săptămâni. Între timp, școlile și grădinițele private pot rămâne deschise în această perioadă.

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației a precizat duminică, faptul că școlile și grădinițele private pot rămâne deschise, nu intră în vacanță forțată așa cum se întâmplă în sistemul de stat.

Potrivit Hotărârii CNSU, numărul 91, prin care au fost reglementate noile restricții în vederea combaterii pandemiei la nivelul României, care vor intra în vigoare de pe 25 octombrie, impune, printre altele, o vacanță forțată pentru școlile din România. Cu toate acestea, segmentul privat nu poate fi acoperit, ceea ce înseamnă că școlile și grădinițele private rămân deschise.

”Nu am niciun temei legal prin care să oblig școlile private la o vacanță”. Peste CNSU, doar Guvernul poate reglementa acest Articol 8 și poate reface această eroare, care duce la o discriminare”, 

a declatat Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației.

De asemenea, Cîmpeanu a mai explicat faptul că Ministerul nu poate impune vacanță școlilor private din România, mai ales că sunt școli care nu respectă nici măcar programa școlară, având o altă încadrare.

„Am înțeles că sunt școli private care și-au anunțat elevii că luni pot veni la școală în baza acestui viciu de reglementare”,

a completat ministrul educației.

Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, a clasificat situația drept o discriminare prin faptul că măsurile de protecție sunt implementate diferit între stat și privat.

„O diferențiere între stat și privat în sensul în care se permite școlilor private de a desfășura școala este un tratament diferențiat nejustificat. Adică o discriminare”,

a declarat Csaba Asztalos, potrivit G4Media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !