Școala altfel! Afganistan: Studenții dau examen afară, direct pe zăpadă

De citit

Mai multe imagini realizate în provincia Daykundi, din centrul Afganistanului, cu studenți stând direct pe zăpadă în timpul examenelor anuale de admitere la universitate, au fost distribuite recent pe mai multe rețele de socializare. Situația durează de ani de zile.

Potrivit observatorului France 24 din regiune, problema are legătură cu discriminarea comunității Hazara, un grup etnic foarte numeros în această provincie dar marginalizat în Afganistan.

Sesiunea pentru examenele de admitere la universitate încă nu a început oficial în Afganistan, dar în unele zone rurale examenele sunt organizate mai devreme, datorită problemelor logistice și a lipsei de cadre didactice.

Imaginile au fost postate pe Twitter de Arif Rahmani, parlamentar din Opoziție și membru al unei mișcări care militează pentru drepturile grupului etnic Hazara. Acesta s-a făcut cunoscut în timpul demonstrațiilor din 2016 când protesta împotriva anulării, de către președintele Ghani, a unui proiect pentru introducerea și folosirea energiei electrice în regiunile locuite de acest grup etnic.

„Actualul guvern dă dovadă de o discriminare etnică și tribală care nu va fi uitată niciodată”, notează Arif Rahmani în descrierea uneia dintre fotografii.

Fenomenul este departe de a fi nou. În fiecare an sunt publicate fotografii care arată cum candidații susțin examenele afară direct pe zăpadă, și doar rareori pe scaune.

(Sursa: rfi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate