Sărbători religioase 7 iulie. Trei mari sfinți sunt sărbătoriți astăzi de ortodocși

De citit

Astăzi, 7 iulie, creștinii din România și din întreaga lume sunt în zi de sărbătoare. Creștinii ortodocși sărbătoresc Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, Sfântul Cuvios Toma din Maleon şi Acachie și Sfântul Mucenic Evanghel. Greco catolicii au ca sărbători trecute în calendar Sfânta mare Muceniță Chiriachi, Sfântul Cuvios Toma și Acachie, iar romano – catolicii îl celebrează pe Fer. Benedict al XI-lea, pp.

Sfinți importanți pentru creștini

Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi, pomenită în calendarul creştin ortodox la 7 iulie, s-a născut în urma rugăciunilor fierbinţi către Dumnezeu ale părinţilor săi, Dorotei şi Evsevia. Deoarece venirea pe lume a Sfintei Muceniţe s-a întâmplat într-o zi de duminică, părinţii i-au pus numele de Chiriachi (Kyriakí – duminică, în limba greacă).

În timpul împăratului Diocleţian (284-305), Dorotei şi Evsevia au fost duşi în părţile Meletiei (Armenia Mică), pentru a fi judecaţi pentru credinţa în Hristos.

Chiriachi a fost dusă în Nicomidia spre a fi cercetată de Maximian. Acolo tânăra a răbdat toate chinurile, mărturisindu-L pe Mântuitorul Iisus Hristos.

A fost trimisă atunci în Bitinia tot spre a fi judecată, acolo îndurând multe alte suferinţe. Fiind condamnată la moarte prin tăierea capului, a trecut la Domnul pe care L-a iubit atât de mult, pe când cei care se pregăteau s-o ucidă se apropiau de ea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !