România oferă ajutor în Kabul – Cinci cetățeni afgani din categoriile vulnerabile evacuați

De citit

Cinci cetățeni afgani care puteau suferi represiuni din partea talibanilor au fost ajutați să obțină evacuarea de către țara noastră.

Plecarea din Afganistan a fost instrumentată de partenerii internaționali ai României. Mai apoi, cei cinci au primit documente care atestă protecția statului român în legătură cu aceștia.
Dintre cei cinci fac parte doi jurnaliști împreună cu familiile lor și un student cu bursă din România.
Este vorba despre un student cu bursă în România și doi jurnaliști împreună cu membrii lor de familie. Ei se află deja în siguranță, în afara teritoriului afgan.

Celula de criză interinstituțională a făcut în continuare demersuri susținute pentru evacuarea cetățenilor afgani foști colaboratori ai trupelor române şi ai organizațiilor internaţionale, studenți cu burse în România, categorii vulnerabile precum jurnaliști, activişti pentru drepturile omului, magistrați și a unor membri de familie ai acestora. (…) Celula de criză interinstituțională a continuat să lucreze, în regim de permanență, 24 de ore din 24, pentru gestionarea situației cetățenilor afgani din categoriile menționate mai sus – procesarea solicitărilor, contactarea, identificarea și validarea de securitate a acestora, citează Digi24 din comunicatul M.A.E.

Celula de criza interinstituțională menține acum legătura cu partenerii internaționali din teren pentru a facilita transportul în siguranță de pe Aeroportul din Kabul, care manifestă un risc permanent perioada aceasta.

49 de români au fost evacuați până acum prin diverse modalități din Afganistan cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne. Încă nouă cetățeni români încă se află pe teritoriu afgan și așteaptă să fie evacuați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !