Reguli drastice pentru români! Spania a introdus Bucureștiul și județul Ilfov pe lista roșie

De citit

Vești noi pentru românii care vor să călătorească! Spania a introdus Bucureștiul și județul Ilfov pe lista roșie. Din acest motiv, condițiile de călătorie pentru turiștii care ajung în Spania din aceste zone s-au schimbat radical.

Ce au decis spaniolii

Conform Ambasadei României din Spania, începând de astăzi, 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii care provin din orașul București și județul Ilfov trebuie să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă. Aceștia mai pot prezenta și recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei. Ei trebuie să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es. Minorii sub 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul digital european. Cu toate acestea, completarea formularului electronic este obligatorie și în cazul lor.

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se mențin condițiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

De altfel, cetățenii români care vor ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie să prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen. Ambele tipuri de teste trebuie să fie realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toate persoanele care au vârsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 în ultimele 6 luni. În alte condiții, testul este obligatoriu.

Spania rămâne în continuare pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic. Țara și-a propus să mărească restricțiile, pentru a putea scădea rapid numărul de îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !