Județul Argeș este de departe unul cu cele mai multe comori naturale din România, dar și cu obiective turistice de interes național și internațional. Iată câteva locuri pe care să le vizitezi dacă ajungi în acest județ.
1.Cetatea Poenari
Aceasta este cu adevărat una dintre cele mai frumoase cetăți din Romania. Pentru priveliștea asupra Cheilor Argeșului, Barajului Vidraru și Munților Făgăraș merită să urci pe cele 1480 de trepte ale clădirii! Cetatea lui Negru Vodă, construită în secolul al XIV-lea, se află lângă localitatea Arefu.
2.Transfăgărășan
Cunoscut și ca DN7C este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri România. Drumul se înalță printre Munții Făgăras ca sa lege doua regiuni istorice, Muntenia și Transilvania. Aici puteți găsi Lacul Bâlea, Cascada Bâlea și multe alte obiective naturale spectaculoase.
3. Castrul Roman Jidova
Jidava (sau Jidova, sau Sidova) a fost un castru roman din linia fortificată Limes Transalutanus, ale cărui ruine se află pe teritoriul fostului sat Apa Sărată, în prezent înglobat în orașul Câmpulung, județul Argeș.
4. Barajul Vidraru
Dacă ai ajuns în Argeș este bine să mergi să vizitezi lacul Vidraru. Lacul de acumulare a fost construit în anul 1965, pe o suprafață de 893 de hectare. Barajul a adunat apele râurile Buda și Capra pentru prevenirea inundațiilor, dar și pentru producerea de energie electrică.
Mânăstirea Curtea de Argeș
Mănăstirea Curtea de Argeș este o mănăstire ortodoxă din România, situată în orașul Curtea de Argeș, construită între 1515-1517 de Neagoe Basarab. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României. În afară de mormintele regale, la Mănăstirea Curtea de Argeș se află și moaștele sfintei Filofteia.
Cascada Văii Rele de la Nucșoara
Comuna Nucșoara din Argeș este printre cele mai frumoase cascade din țara noastră. Mai putin cunoscuta, dar nu mai putin spectaculoasa este Cascada din Valea Rea. Dacă ajungeți în Munții Făgăraș, primăvara, debitul cascadei este unul spectaculos.
Corbii de Piatra
Mânăstirea Corbii de Piatră este unul dintre obiectivele turistice de neratat. Este cea mai veche mânăstire rupestră din România, aceasta datează din secolul al XIV-lea. Veți vedea că aici au locuit uriașii, iar mânăstirea este creată prin săpătură în piatră, făcută cu dalta.
Lacul Învârtita-Nucșoara
Lacul Învârtita cunoscut și de Lacul Nucșoara este unic, fiind singurul din România care s-a format pe gips. Mai exact, lacul s-a format pe rocă solubilă și sulfat de calciu. Este așezat la o altitudine de 780 de metri și are o suprafață de 2,2 hectare. Apele sale, alimentate de izvoare sulfatate, calcice, și sodice pot fi folosite pentru tratamente balneare.