PNL sprijină majorarea alocațiilor. Ce va decide coaliția

De citit

Românii primesc sprijin pentru veniturile lunare ale copiilor. Partidul Național Liberal  susține pe deplin formula care a fost aprobată în Senat privind majorarea alocațiilor. Subiectul va fi discutat din nou în prima ședință a Coaliției, iar ulterior va fi anunțată decizia finală în legătură cu acest proiect.

Guvernul Cîțu anunță că respectă planul stabilit în Coaliție. Reprezentanții executivului au anunțat încă de la finalul anului trecut: pentru 2021 a fost stabilită o majorare de 20 de procente care a fost deja aplicată de la 1 februarie (ceea ce înseamnă că alocația a crescut la 427 de lei pentru copiii de până la 2 ani și copiii cu handicap, respectiv 214 lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani). Subiectul va fi reluat în prima ședință a Coaliției.

Sprijin mai mult pentru români

Legea 491/2020 privind aprobarea OUG 123/2020 privind alocația de stat pentru copii)a fost adoptată cu o singură majorare în 2021. Majorarea este deja operată de către Senatul României în 20 decembrie 2020. În acest context PNL susține formula care a fost adoptată în Senat privind majorarea alocațiilor. Considerăm că ține de responsabilitate ca nicio decizie să nu pună în pericol strategia fiscal-bugetară.

Anul 2021 este anul consolidării a ceea ce am câștigat deja – alocații și pensii mărite de PNL, cum PSD nu a făcut niciodată cât a fost la guvernare. Trebuie să păstrăm acest nivel al pensiilor și alocațiilor pentru a ne asigura că le putem plăti și chiar mări în ani ce vin.

În prezent, legea se află în comisii la Camera Deputaților. Suntem siguri că forma finală va respecta strategia deja stabilită în Coaliție pentru a ne putea încadra în Bugetul de stat adoptat în martie, iar din ianuarie 2022 creșterea economică sănătoasă ne va permite creșteri de alocații”, au transmis liberalii.

Reamintim că alocațiile au crescut în ultimii 6 ani, de la 42 lei în 2015, la 214 lei acum,  prin inițiativele și insistențele liberalilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate