Pitești. Sancțiune aspră pentru un șofer de camion care a folosit cartela tahograf a altei persoane

De citit

În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Potrivit IPJ Argeș, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 267 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Conducea utilizând o cartelă tahograf a altei persoane

În ziua de 23 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 59 de ani, din Pitești, care conducea, pe str. Calea Câmpulung din municipiul Pitești, un autocamion, dotat cu aparat de înregistrare a timpilor de condus și odihnă (tahograf) digital, în care utiliza o cartelă tahograf a altei persoane.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora. De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de retragere a cartelei tahograf și de imobilizare a vehiculului.

Citește și: VIDEO – Focuri de armă între polițiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !