Pitești: Concert educativ în Lunca Argeșului

De citit

Filarmonica Pitești continuă seria concertelor stagiunii estivale 2022. După succesul repurtat de orchestra simfonică la festivalul de la Sibiu, un nou concert se va desfășura joi, 18 august, de la ora 19:00, în Lunca Argeșului. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești va urca pe scenă dirijoarea Dalma Toadere.

Sursă foto – Facebook/ Primăria Municipiului Pitești

În program: Mozart – 𝘋𝘢𝘯𝘴 𝘨𝘦𝘳𝘮𝘢𝘯 𝘒𝘢𝘯𝘢𝘳𝘪𝘦𝘯𝘷𝘰𝘨𝘦𝘭, Rossini – Uvertura la opera 𝘊𝘦𝘳𝘦𝘯𝘵𝘰𝘭𝘢 și Uvertura la opera 𝘞𝘪𝘭𝘩𝘦𝘭𝘮 𝘛𝘦𝘭𝘭 , Verdi – 𝘛𝘳𝘶𝘣𝘢𝘥𝘶𝘳, Elgar – 𝘗𝘰𝘮𝘱 𝘢𝘯𝘥 𝘊𝘪𝘳𝘤𝘶𝘮𝘴𝘵𝘢𝘯𝘤𝘦 𝘯𝘳. 1, Berlioz – 𝘋𝘢𝘯𝘴𝘦 𝘥𝘦𝘴 𝘚𝘺𝘭𝘱𝘩𝘦𝘴, Mussorgski – 𝘓𝘪𝘮𝘰𝘨𝘦𝘴 (Tablouri dintr-o expoziție în orchestrația Tushmalov), Massenet – Muzica de scenă din opera 𝘛𝘩𝘢ï𝘴, Rimski-Korsakov – 𝘡𝘣𝘰𝘳𝘶𝘭 𝘤ă𝘳ă𝘣𝘶ș𝘶𝘭𝘶𝘪, Respighi – 𝘎𝘭𝘪𝘶𝘤𝘤𝘦𝘭𝘭𝘪, Saint-Saëns – 𝘌𝘭𝘦𝘧𝘢𝘯𝘵 , 𝘔ă𝘨𝘢𝘳𝘪, 𝘉𝘳𝘰𝘢ș𝘵𝘦 ț𝘦𝘴𝘵𝘰𝘢𝘴𝘦 , Offenbach – 𝘊𝘢𝘯𝘤𝘢𝘯.

Absolventă a Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, secția dirijat, ambele din Cluj-Napoca, Dalma Toadere are o bogată activitate dirijorală, susținând concerte educative, de muzică contemporană, spectacole educative, dar și de operă. A mai fost la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Citește și: Noi evenimente cultural-educative, în Pitești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !