Percheziții în Argeș. Prejudiciu de aproape 1,3 milioane de lei

De citit

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza a trei județe, în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Dintre activitățile de percheziție, 6 sunt pe raza județului Argeș, 2 pe raza județului Ilfov și 2 în municipiul București.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în perioada iunie 2020-decembrie 2020, o societate comercială cu sediul în județul Argeș ar fi achiziționat un total de 173 de autoturisme second hand (în valoare totală fără TVA de 13.672.047 de lei), din țări din spațiul comunitar precum Germania, Olanda Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Belgia, Danemarca, înregistrând doar parțial aceste operațiuni comerciale. Din totalul autoturismelor achiziționate, reprezentanții societății ar fi omis înregistrarea în evidența contabilă și declararea la organul fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme (în valoare totală de 5.288.696 de lei), iar pentru celelalte ar fi aplicat în mod eronat TVA la marja de profit, rezultând un prejudiciu ce a fost estimat la aproximativ 1.300.000 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, dobânzi și penalități.

7 persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Argeș și Ilfov, informează IPJ Argeș.

Citește și: Prefectul de Argeș, noi detalii cu privire la Autostrada Pitești-Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !