O țară europeană începe vaccinarea contacților apropiați împotriva variolei maimuței

De citit

Spania este țara europeană care va începe să vaccineze contactele apropiate ale cazurilor confirmate cu variola maimuței. Totul după ce peste 242 de persoane au fost testate pozitiv pentru acest virus începând cu 19 mai, scrie Mediafax.

Din cauza stocului redus de vaccinuri, doar cei care au fost în contact apropiat sau care prezintă un risc mare de îmbolnăvire gravă pot fi vaccinați, a adăugat ministerul într-o declarație citată de Reuters.

Aproximativ 200 de doze de vaccin Imvanex de la Bavarian Nordic au ajuns luni în Spania, iar guvernul așteaptă să cumpere mai multe în cadrul unui program de achiziție de vaccinuri al UE.

Peste 1.200 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate în aproximativ 30 de țări în care boala nu este endemică, cele mai multe dintre ele în Europa.

Numărul de infecții din Spania a crescut joi cu 9.

Sursă: mediafax.ro

Citește și: Ministrul Sănătăţii, despre primul caz de variola maimuţei din Ungaria: „Virusul nu trece graniţa”

1 COMENTARIU

  1. Dacă se circula liber prin toată tara și vacante și munca și orce naționalitate normal sa se întâmple multe cazuri de diferite boli. Deci libertatea multă de tranzacti distruge omenirea. Granițele trebuie închise și sa se ia masuri de securitate. Asa ca era bine pe timpul lui Ceașcă ca nu intrai decât cu aprobare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !