O nouă tranșă de vaccinuri ajunge în România. Pfizer trimite sute de mii de doze

De citit

România este gata să primească o nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech. Sunt așteptate să intre în țara noastră aproape 700.000 de doze de vaccin. Acestea vor ajunge pe cale aeriană, chiar în cursul acestei dimineți.

Câte doze ajung în România astăzi

Mai exact, 697.320 de doze vor fi livrate pentru România, iar acesta vor ajunge pe aeroporturile din București, Timișoara și Cluj. Dozele de vaccin vor fi apoi predate pe cale terestră și transportate în condiții optime și în siguranță către centrele de stocare. Ele vor fi depozitate în containere speciale. Acestea vor avea gheață carbonică. Transportul va fi asigurat și pe cale terestră tot de compania producătoare.

Până în aceste momente, România a reușit să primească, din partea campaniei Pfizer peste 6,5 milioane de doze de vaccin. Un număr de 5,3 milioane deja au fost utilizate pentru imunizarea românilor. Dozele au ajuns în România încă din 26 decembrie 2020, iar o zi mai târziu a debutat oficial campania de vaccinare din România. De altfel, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva Coronavirusului, în centrele de vaccinare se vor folosi atât vaccinurile primite recent, cât și cele din tranșele anterioare, pe baza solicitării transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !