Număr mare de infectări cu Covid-19 în învățământul românesc

De citit

16.316 preșcolari și elevi și 5.425 de angajați din educație au fost confirmați cu Covid-19. Acesta este anunțul făcut ieri de Ministerul Educației.

 Câte școli au activitea suspendată în acest moment?

,, 262 de unități de învăţământ au activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din Ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB).

 135 de unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din Ordinul comun (cel puţin 50% din numărul de clase suspendate).

De asemenea, un număr de 85 de unități de învățământ au trecut integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din Ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU).,, – precizează Ministerul Educatiei

Câte școli au rămas deschise?

Conform Ministerului Educaţiei, 3.342 de unităţi de învăţământ desfășoară activitatea față în faţă, dar au cel puţin o clasă / grupă în sistem online.

Ministrul Educației, Sorin Cimpeanu nu este de acord cu școala online.

,, Am avut în ultimul timp mai
multe videoconferinţe de la Minister, de la Guvern în care eu am avut probleme cu conectivitate. Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită, nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii. Evident că nu sunt susţinătorul învăţământului online cât nu avem nici conectivitate generalizată de nivel înalt, n-avem nici echipamente adecvate pentru toţi copiii acestei ţări, nu avem nici platforme de evaluare, nici conţinut digital şi nici nu avem toţi profesorii formaţi pentru învăţământul online. Atâta vreme cât sunt colegi care atunci când transmit temele prin WhatsApp consideră că au predat online. Evident că este un dezastru învăţământul online”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !