Nouă transă de vaccin anticovid ajunge astăzi în țara!

De citit

Potrivit CNCAV (Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19),  o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech va sosi astăzi în ţară.

Această tranșă constă în 303.030 de noi doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge astăzi, pe aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrele de stocare din țara, va fi asigurat de firma producătoare, exclusiv pe cale terestră. Acesta se va desfășura în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, informează CNCAV.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Depozitare București: 186.030 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 117.000 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, informeaza Grupul de comunicare al CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !