Noi restricții, discutate în Guvern! Românii ar putea merge la mall doar dacă sunt vaccinați

De citit

Vicepremierul Dan Barna a ieșit public cu noi declarații de presă legate de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Acesta a declarat, vineri, că în Coaliție și în Guvern au avut loc mai multe dezbateri legate de stimularea campanie de vaccinare, în condițiile în care autoritățile se tem de valul patru al pandemiei. Valul patru ar urma să fie provocat de varianta Delta a coronavirusului, deoarece aceasta se extinde foarte rapid.

Noi restricții pregătite, pentru evitarea valului patru

Printre principalele măsuri discutate în Guvern, Barna a anunțat că românii vor putea merge la mall în weekend doar dacă vor fi vaccinați. De altfel, vicepremierul a mai explicat că sunt luate în calcul tombole cu utilaje agricole pentru cei care se vaccinează, pentru a încuraja campania de vaccinare în mediul rural.

Sunt doua tipuri de demersuri, cele de încurajare și stimulare, dar și acele măsuri pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesențiale, existența vaccinarii să fie o condiționalitate.

De exemplu, mersul la mall, să fie condiționat de existența vaccinării. Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii

E un mesaj foarte clar: dacă vrem să nu ne mai întoarcem la perioada de restricții care ne-a chinuit atât de mult, e necesar să ne vaccinăm. Vom avea cu toții probleme dacă nu vom crește procentul de vaccinare”, a transmis Dan Barna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !