Noi reguli pentru școlile de șoferi. Ce prevede proiectul

De citit

Modificări majore pentru școlile de șoferi. Instructorul auto ar trebui să participe, alături de polițist, la examen, potrivit propunerii proiectului care ar modifica ordonanța de siguranță rutieră, scrie Digi24.

De asemenea, proiectul vine și cu propunerea ca timpul de așteptare dintre proba teoretică și cea practică să fie mai scurt. Elevii școlii de șoferi vor putea da examenele din orice județ, indiferent de domiciliu.

„Găsim județe unde dai examenul după ce te-ai înscris undeva la 6 luni. Cum reducem? Avem modelul pașapoartelor. Dacă în județul meu locurile sunt ocupate, mă duc într-un județ limitrof.”, spune inițiatorul proiectului, Cristian Ichim.

În plus, proiectul propune ca instructorul să participe obligatoriu la examenul practic, alături de polițist.

„Avem modele care funcționează în Occident, la rândul lor, țările din UE și-au adaptat treptat modul de examinare. În același timp, instructorii auto își pot îmbunătăți pregătirea fiind parte a examinării.”, mai spune Cristian Ichim, citat de digi24.ro.

În acest moment, statisticile arată că rata de promovare a examenului auto, în țara noastră, indiferent de categorie, este de numai 35%.

Citește și: Noi schimbări în pregătirea pentru examenul auto!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !