Noi măsuri aspre de carantină luate în Argeș!

De citit

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis miercuri carantinarea pe timpul nopții a unor noi localități care au depășit incidențele de 6 respectiv 7.5. Noile deschizi au fost luate în conformitate cu HG 1090 din 07.10.2021, începând cu 14 octombrie, ora 00.00.

Au intrat în carantină de noapte de weekend localitățile Budeasa, Călinești, Căteasca, Câmpulung, Mărăcineni, Merișani, Săpata și Vulturești. Suseni a trecut din scenariul carantinei de noapte săptămânale în scenariul carantinei de noapte de weekend.

Au intrat în carantină de noapte săptămânală localitățile Băbana, Dâmbovicioara, Moșoaia, Pitești, Teiu, Țițești. Au ieșit din carantină de noapte localitățile Băiculești și Râca.

Care sunt măsuri luate în conformitate cu incidența

Conform evoluției incidenței, în urma ședinței de CJSU de astăzi situația localităților carantinate pe timp de noapte este următoarea:

  • Carantină de weekend între orele 20.00-05.00: Bascov, Budeasa, Călinești, Căteasca, Câmpulung, Hârtiești, Mărăcineni, Merișani, Mioveni, Săpata, Ștefănești, Stolnici, Suseni, Ungheni, Vulturești;
  • Carantină săptămânală între orele 20.00-05.00: Albeștii de Muscel, Băbana, Bradu, Dâmbovicioara, Moșoaia, Oarja, Pitești, Poienarii de Argeș, Rociu, Teiu, Țițești. Aici există mențiunea că perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcție de evoluția incidenței.

Se reamintește că în timpul carantinei de weekend, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00-05:00. În timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămână. Este vorba de același interval orar 20:00-05:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !