Meteorologii anunță ninsori la munte și ploi în toată țara

De citit

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare privind precipitaţiile care cuprind întreaga ţară. În plus, vor fi ninsori la munte şi intensificări ale vântului.

Potrivit meteorologilor, de luni, ora 18 până miercuri, ora 18, vor fi precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului în aproape toată ţara.

În această perioadă, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde toată ţara. În jumătatea sudică se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În zonele de munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marţi (09/10 ianuarie) în Carpaţii Meridionali, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii. Sursă – Mediafax.

Citește și: Vreme neobișnuit de caldă. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !