Meta va cenzura anumite subiecte pe Facebook, Instagram și WhatsApp!

De citit

Compania Meta anunță că va cenzura subiectele care le pot da tinerilor idei periculoase. Decizia vine după ce mai multe autorități de reglementare din întreaga lume au făcut presiuni pe gigantul rețelelor sociale să protejeze copiii de conținutul dăunător care poate apărea in aplicațiile sale, informează Radio Europa FM.

Meta anunţă că postările care au legătură cu anumite subiecte sensibile, precum autoflagelarea, violenţa grafică, tulburările de alimentaţie şi altele nu vor mai fi vizibile pe paginile adolescenţilor, scriu jurnaliștii de la Reuters.

Toți tinerii vor fi acum plasați în cele mai restrictive măsuri de control al conținutului luate vreodată de Meta. Printre altele, adolescenţii nu vor mai putea fi contactaţi de utilizatorii pe care nu ii urmăresc, iar comentariile deranjante vor fi ascunse automat.

Compania a spus că măsurile, care se așteaptă să fie implementate în următoarele săptămâni, ar contribui la oferirea unei experiențe mai „adecvate vârstei”.Meta este sub presiune atât în Statele Unite. Procurorii generali ai 33 de state americane, inclusiv California și New York, au dat în judecată compania în octombrie, spunând că a indus publicul în eroare în mod repetat cu privire la pericolele platformelor sale.

Compania Meta deține rețelele Facebook, Instagram, WhatsApp și noua platformă Threads.

Citește și: Evaziune fiscală în Argeș. Percheziții la mai multe firme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !