Mare atenție! O serie de produse dispar definitiv din magazine, începând cu 3 iulie

De citit

Începând cu data de 3 iulie, o serie de produse de unică folosinţă vor dispărea de pe rafturi. România a avut doi ani dați de autorități să ia aceste măsuri impuse printr-o directivă din 2019 a CE. Produselor interzise sunt bețișoarele pentru urechi, tacâmurile și farfuriile, paiele agitatoare pentru băuturi, bețele pentru baloane paharele și caserolele din plastic sau polistiren expandat.

Pentru ca românii să aibă și produse înlocuitoare ale celor din plastic, se vor putea găsi farfurii, tacâmuri sau caserole din trestie de zahăr. Paiele de carton de pildă, se înmoaie în băutură, dar există şi varianta celor din sticlă, care pot fi spălate şi refolosite.

O modificare vor suferi și restaurantele și toate magazinele care fac livrări la domiciliu . Se pare că acestea sunt nevoite să renunțe la tacâmurile și caserolele din plastic, chiar dacă asta înseamnă cheltuieli mai mari.

Comisarii europeni sunt de părere că toate statele din UE ar trebui să ia măsuri care să limiteze şi consumul de pungile din plastic biodegradabil. Motivul? pentru că nu există studii care să arate că acest tip de plastic se descompune rapid, dar şi pentru o altă categorie de produse pentru care nu există înlocuitor precum şerveţelele umede, care se descompun foarte greu. Nici pachetele de țigări nu ar mai fi ambalate în acea folie, pe viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate