MApN caută militari voluntari! Tinerii vor primi 18.000 de lei după efectuarea stagiului de pregătire

De citit

Ministerul Apărării Naţionale vrea să aibă din nou militari în termen, dar pe bază de voluntariat. Sunt doriţi în armata română, tineri care vor primi și bani pentru asta.

Persoanele interesate, bărbaţi și femei, vor fi instruiți 4 luni după care vor intra în rezerva operaţională gata să apere ţara, dacă va fi nevoie.

În acest sens, Ministerul Apărării Naţionale a inițiat proiectul de lege intitulat Militarul în termen voluntar”. Recrutarea se va face din rândul tinerilor, bărbaţi şi femei, care au între 18 şi 35 de ani.

Din anul 2007, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, iar rezerva operaţională se reduce pe măsură ce îmbătrânesc cei care au făcut armata obligatorie.

În ce costă stagiul de pregătire militară de bază

Stagiul de pregătire militară de bază pentru militarii în termen ar urma să dureze patru luni. Aici, voluntarii vor învață să mânuiască arme și să acorde primul ajutor.

Pentru asta, tinerii vor beneficia de echipamentele necesare, de cazare şi masă.

Ca să fie siguri că numărul celor interesaţi să devină militari în termen voluntari va fi suficient de mare, iniţiatorii proiectului de lege vorbesc şi despre stimulente financiare.

La absolvire, militarii voluntari ar urma să primească o îndemnizaţie consistentă: echivalentul a trei salarii medii brute, ceea ce la nivelul anului 2022 ar însemna peste 18.000 de lei. Pentru asta vor trebui să jure că îşi vor apăra ţara dacă va fi nevoie.

Proiectul de lege referitor la militarii voluntari în termen este în circuitul de avizare şi aprobare şi ar putea fi adoptat curând.

Sursă: stirileprotv.ro

Citește și: Klaus Iohannis i-a mulțumit lui Emanuel Macron pentru trimiterea militarilor francezi în România

16 COMENTARII

    • Da, se dau probe: flotări, abdomene și 2000m baremele se găsesc la CMJ -uri, dacă sunt trecute, dai și psihologic și interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !