Lovitură pentru cadrele didactice! Se cere ca profesorii să se întoarcă la școli doar dacă sunt vaccinați

De citit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis, în cea de-a doua zi a săptămânii, că vaccinarea este un act voluntar, dar și de responsabilitate. Acesta îi avertizează pe cei din sistemul de învățământ că situația nu este una bună. Tot mai mulți părinți solicită ca activitățile didactice să fie desfășurate doar de profesorii care se vaccinează împotriva coronavirusului.

Părinții sprijină profesorii vaccinați

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a ieșit public cu noi declarații. Prezent la Ploiești, acesta a transmis încă odată că vaccinarea este gratuită și voluntară, însă trebuie să fie u act de responsabilitate. Acesta îi îndeamnă pe profesori și pe părinți să se vaccineze, pentru ca școlile să funcționeze normal, cel târziu din toamnă. Ministrul a dat exemplu chiar și familia sa.

Vaccinarea este singura soluție, cred că pentru oricine are un raționament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înțelegem foarte bine, sunt colegi care au afecțiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înțelegem ți reticențele, reticențe pe fond ți reticențe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin„, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată la Ploiești, citat de Agerpres.

Mai mult, ministrul Educației a mai transmis că nu deține niciun fel de rezervă pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Acesta explică faptul că în familia sa sunt trei cadre didactice care s-au vaccinat cu Pfizer și cu Astra Zeneca. Mai mult, ministrul susține că presiunea din partea părinților pentru reluarea școlii doar cu profesori vaccinați, este din ce în ce mai mare.

scoala-banci-goale
scoala-banci-goale

E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.„, a afirmat ministrul Educației.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=288979089452597&ref=external

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !