La mulți ani, Lamia Beligan!

De citit

„Mi-aduc aminte că mama-mi spunea că, orice s-ar întâmpla, să nu-mi vând niciodată sufletul.”

S-a născut pe 23 august 1966, în Bucureşti, este fiica marelui actor Radu Beligan.
A absolvit Academia de Teatru şi Film Bucureşti, promoţia 1990, clasa profesorului Ion Cojar.

A debutat la Teatrul Naţional din Craiova, cu rolul Honey din „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee. A jucat pe scena acestui teatru până în anul 2006. A jucat pentru prima dată alături de celebrul ei tată pe scena teatrului din Craiova.

„Sunt supărată pe prostul gust şi pe vulgaritatea care-au inundat sticla. Sunt supărată pe faptul că trăim într-o lume a valorilor inverse, o lume în care mitocănia şi grosolănia se impun ca modele”

A debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti în 1979, cu piesa „Însemnările unui Necunoscut” după Fiodor Mihailovici Dostoievski, în rolul Saşa. A fost fata din „Fata din Andros”, Maria în „Neînţelegerea” de Albert Camus, Tatiana Nikolaevna în „Gândirea” de Leonid Andreev, Lucie în „Egoistul” de Jean Anouilh, regia Radu Beligan, Dolly în „Anna Karenina” de Helen Edmundson, Maşa în „Trei Surori” de A.P. Cehov, Osan în „Amanţii Însângeraţi” de Chikamatsu Monzaemon, Veturia în „Mofturi la Union” după I.L. Caragiale, regia Gelu Colceag, Coralia în „Generaţia de sacrificiu” de I. Valjean, Farida în „Cotletele”, Tamara, Sachs în „De partea cui eşti” de Ronald Harwood, regia Radu Beligan, Ruth Kelly în „Harvey”, Johanna în „Drumul singurătaţii”, Saşa în „Faleza”, Fata în „Fata din Andros” de Terenţiu…
A jucat şi în piesa „Copiii Soarelui” de Maxim Gorki, la Teatrul Mic din capitală.
A jucat rolul Măriucăi în „Baltagul”, ecranizarea pentru televiziune a romanului sadovenian, în 1985; în anul 2000 a apărut în filmul „Poveste imorală”, în 2002 – Tinerețea lăcustelor, în anul 2006 a jucat rolul Tania Belinski din serialul „La urgenţă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !