Impozite mai mari pentru bogați

De citit

Este propunerea Fondului Monetar Internațional, ca soluție de sporire a gradului de colectare a impozitelor aplicate veniturilor companiilor care au realizat profituri mari pe timp de criză.

Statele avansate ar putea folosi un sistem progresiv de taxare, impozite pe proprietate și pe moștenire și impozitarea profiturilor „excesive„ ale companiilor,pentru a reduce inegalitățile scoase la iveală de pandemia de COVID-19, consideră Fondul Monetar Internațional (FMI), potrivit Reuters.

Raportul Monitorul Fiscal al FMI arată că pandemia a exacerbat inegalitățile existente în privința accesului la sistemul de sănătate, educație și infrastructura digitală, ceea ce ar putea cauza menținerea diferențelor de venituri generație după generație.

De asemenea, cele mai multe țări vor avea nevoie de venituri suplimentare pentru a asigura accesul la vaccinuri și servicii, concomitent cu întreruperea „cercului vicios‟ al perpetuării inegalităților, se mai arată în raport.

Taxați bogații, nu gospodăriile!

Susana Ruiz a mai spus că FMI și guvernele vor trebui să evite repetarea acelorași măsuri din criza dintre 2008 și 2009, când povara fiscală a trecut de la taxarea bogaților și a profiturilor companiilor la gospodării.

„Dacă FMI nu va aplica propriul sfat de a taxa bogații și reduce diferențele dintre bogați și săraci, inegalitățile vor continua să crească și nu vom fi capabili să construim înapoi mai bine”, a mai spus Ruiz.( Sursa: Libertatea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate