Florin Cîţu respinge propunerea de a carantina București si Ilfov!

De citit

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, că nu ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

În prezent, rata de infectare a depăşit 15 la mie. Mai mult decât atât se discută despre introducerea certificatului verde ”la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”.

Președintele Societății Române de epidemiologie, Doina Azoicăi, crede că ar trebui impusă carantina în toate județele și localitățile unde incidența cazurilor COVID este foarte ridicată.

Rata cazurilor COVID 19 în Capitala și Ilfov are azi o incidență de 15,42. Este cea mai ridicată de la începutul pandemiei. În ultimele două săptămâni, rata cazurilor în Capitală s-a dublat.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a trimis o propunere către Ministerul Sănătăţii şi către CNCCI prin care doreşte carantina zonală pentru „zona metropolitană a municipiului Bucureşti”.

Cu toate acestea, premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

”Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uită la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”.

Posibilitatea introducerii certificatului verde la orice activitate economică

Mai mult decât atât, se discută despre introducerea certificatului verde.

„Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”.

Întrebat despre posibilitatea introducerea certificatului verde și restricționarea accesului în magazine, premierul demis a mai declarat:

„Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !