Firmele de asigurări acceptă acum plata polițelor RCA în rate!

De citit

După ce prețurile polițelor RCA din piață s-au dublat sau chiar triplat, firmele i-au în calcul plata în rate.

Cauza modificării tarifului poliței obligatorie este falimentului firmei City Insurance. Asftel, unele firme de asigurări au decis să accepte plata polițelor RCA și în rate. Clienții pot achita polițele în două sau chiar patru tranșe.

„O societate de asigurări îți ia un avans din acea primă anuală de asigurare și după 4 luni îți pretinde restul de bani. O alta, de exemplu, te scoate mai scump decât ai plăti pe un an. Avem și companii care iau la șase luni rată”,

a explicat Evelin Ceciu, asistent broker, potrivit digi24.ro.

Patru firme de asigurări oferă polițe RCA în rate, o strategie la care au apelat după ce falimentul City a urcat prețurile. Oferta e valabilă doar pentru un contract pe un an.

Părerile șoferilor se pare că sunt împărțite. O parte dintre aceștia par încantați de plata polițelor în rate iar ceilalți consideră ca nu aduc niciun beneficiu în plus cumpărătorului.

Firma care a falimentat luna trecută, City Insurance, era lider pe piața RCA, cu o cotă de 46%. Clienții acestei companii au fost atrași de  prețurile mici însă acum este nevoie să-și înnoiască polițele la sume duble sau chiar triple.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanți ai Parchetului General, dosarul a fost trimis la DIICOT, fără ordonanță de declinare, după ce procurorii au făcut percheziții la sediul central al City Insurance din București, într-un dosar penal deschis în urma unei plângeri făcute de către ASF.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !