Final de război? Zelenski anunță că Ucraina nu mai vrea în NATO și e pregătită de negocieri

De citit

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut din nou președintelui rus Vladimir Putin să accepte un dialog.

El a subliniat că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze.

În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelenski într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Federației Ruse.

Solicitările Kremlinului pentru o încetare a focului ar fi: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței așa-numitei LPR/DPR.

„Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a adăugat Zelenski.

Președintele ucrainean a mai menționat că Ucraina nu vrea să fie o țară care „cerșește ceva în genunchi și nu va fi o astfel de țară, eu nu vreau să fiu un astfel de președinte”.

Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse”, a spus Zelenski.

Sursă: stiripesurse.ro

Citești și: Volodimir Zelenski vrea o confruntare directă cu Vladimir Putin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !