Filme din programa de Bacalaureat, on-line la Cinematograful „București”

De citit

În cadrul Cinematografului „București” debutează un nou proiect: filme din programa de Bacalaureat.

Așadar, în week-end, on-line în această perioadă, vor fi difuzate filme românești din programa de Bacalaureat, proiectul nostru fiind unul util pentru piteștenii ce vor susține Bacalaureatul în perioada următoare.

Sâmbătă, 24aprilie 2021, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook a Cinematografului de artă „București” va fi postat linkul pentru filmul on-line „O scrisoare pierdută”.
Filmul este unul clasic românesc, din 1953, regizat de Sică Alexandrescu și Victor Iliu pe baza piesei de teatru omonime scrisă de Ion Luca Caragiale. A fost realizat în perioada socialistă cu trupa de actori ai Teatrului Național din București.

Duminică, 25aprilie 2021, de la ora 18.00, pe pagina Cinematografului de artă „București” va fi postat linkul pentru filmul on-line „Baltagul”.

Baltagul este un film românesc din 1969 regizat de Mircea Mureșan. În rolurile principale joacă actorii Margarita Lozano, Sidonia Manolache și Folco Lulli. Scenariul se bazează pe un roman omonim de Mihail Sadoveanu.

Ecranizarea romanului cu același nume de Mihail Sadoveanu, drama regizată de Mircea Mureșan urmărește tragedia unui cioban dispărut în împrejurări misterioase. Soția sa reface drumul parcurs de acesta cu turmele de oi și află adevărul: bărbatul a fost asasinat chiar de cei pe care îi credea aproape. Cu îndârjirea specifică unei femei de la munte, femeia restabilește adevărul și pornește pe urmele criminalilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !