Festival al romanțelor, desfășurat în Dâmbovița!

De citit

Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de Aur,, cel mai longeviv festival de muzică din România, ajuns la ediția nr. 54, s–a desfășurat weekend-ul trecut la Târgoviște. Potrivit primarului Municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan ,,festivalul reprezintă o emblemă muzicală a orașului nostru și un reper în peisajul cultural românesc.,,

„Crizantema de Aur” a avut loc sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Organizatorii au fost preocupați de înscrierea României în lista Reprezentativă a UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității , procedură inițiată de organizatorii festivalului în anul 2016. Și asta în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, care se află în atenția Ministerului Culturii-potrivit unui comunicat de presă afișat pe crizantemaaur.ro.

Organizatorii festivalului „Crizantema de Aur”

Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de Aur” a fost organizat de către Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Teatrul ,,Tony Bulandra,, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România împreună cu Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Direcția artistică a festivalului a fost asigurată de Centrul Cultural pentru UNESCO,, Cetatea Romanței Târgoviște,,. Evenimentul s-a desfășurat la teatrul ,,Tony Bulandra,, din oraș. Concertele au avut loc în fiecare seară din weekendul trecut începând ora 18.00 si au fost transmise în direct de TVR3, precum și de Radio Romania Antena Satelor- seara de gală.

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan este mândru că a reușit să îl întâlnească pe românul basarabean Eugen Doga, președintele de onoare al juriului Festivalului Târgoviștean de Romanțe „Crizantema de Aur”.

 

,, Aseară, am avut privilegiul, de a întâlni o personalitate covârșitoare a lumii muzicale. Considerat cel mai mare compozitor român în viață, românul basarabean Eugen Doga este, de o bună perioadă, președintele de onoare al juriului Festivalului Târgoviștean de Romanțe „Crizantema de Aur”. Celebrul său vals pentru coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară” (My Sweet and Tender Beast), este recunoscut, printr-o decizie specială a UNESCO, drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al secolului respectiv”.Johnny Depp și Angelina Jolie, valsând pe „My Sweet and Tender Beast”, compoziția lui Eugen Doga.,, a precizat Cristian Daniel Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !