Europarlamentar: Statul român este încă o dată depăşit de o criză pe piaţa medicamentelor

De citit

Alin Mituţa, europarlamentar REPER, împreună cu alţi eurodeputaţi, au cerut sprijin de la nivel european pentru rezolvarea crizei de medicamente: „Statul român este încă o dată depăşit de o criză pe piaţa medicamentelor”.

Alin Mituța/ Sursă foto – antena3.ro

„În ultimele săptămâni am văzut o explozie a virozelor respiratorii în România, dar şi în Europa. La noi s-a acutizat mai ales pentru că medicamentele esenţiale în tratarea acestor viroze au început să lipsească din farmacii. Totodată, nu se mai găsesc nici medicamente oncologice atât de importante pentru vieţile pacienţilor. Guvernanţii ne-au spus din nou că avem de toate şi că de fapt medicamentele nu lipsesc din farmacii, ni se pare nouă. Domnul Rafila a ieşit în conferinţe de presă să ne spună din nou că „avem de toate”. Nu ne lipseşte nimic. Statul român este încă o dată depăşit de o criză pe piaţa medicamentelor”, transmite Alin Mituţa, potrivit Mediafax.

El precizează că a cerut sprijin de la nivel european.

„Concret, am cerut Comisiei Europene să cheme la masă toate statele membre pentru a lua măsuri coordonate la nivel european, nu unele în competiţie cu celelalte. Am cerut şi ca pe termen mediu să stabilim o listă de medicamente esenţiale la nivel european, medicamente cărora să le fie garantată disponibilitatea prin achiziţii comune şi constituire de stocuri. Nu în ultimul rând, am cerut să avansăm în domeniul autonomiei strategice prin relocarea producţiei farmaceutice în Uniunea Europeană”, încheie Mituţa.

Citește și: Cel mai mare producător de pâine din țară, vândut unui grup mexican

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !