Este oficial! Certificatul COVID va fi valabil peste doar câteva zile

De citit

Certificatul verde COVID va fi putea fi valabil în România de la 1 iulie. Certificatul verde COVID va putea fi eliberat în România fix când va fi lansat și la nivel european.

Până în momentul lansării oficiale va fi finalizată și aplicația informatică dezvoltată pentru a permite eliberarea celor trei tipuri de certificate de vaccinare, de ieșire din boală și de testare. Anunțul a fost făcut de directorul de Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ionel Sorin Bălan.

 “Se va accesa un portal. Pe acest portal persoana care dorește descărcarea unui certificat va furniza câteva date. Aceste date vor fi verificate în sistemele informatice pe care le avem la dispoziție. După aplicarea cererii, persoana care încearcă să intre în posesia unui asemenea certificat va primi în contul personal înregistrat pe platforma informatică acest certificat” , a transmis acesta.

Dovada deţinerii unui certificat verde COVID va putea fi făcută prin mijloacele electronice prin descărcarea documentului pe telefonul mobil. De altfel, dovada va putea fi făcută și fizic prin prezentarea lui în forma tipărită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate