Două țări extrem de vizitate de români introduc vaccinarea obligatorie! Iată pentru cine este valabilă măsura

De citit

Vaccinarea împotriva virusului de care omenirea nu pare să mai scpe curând devine obligatorie în Grecia pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private. Decizia a fost luată în situația în care infecţiile în ţară continuă să crească, a anunţat luni premierul elen Kyriakos Mitsotakis, potrivit EFE şi Reuters.

Mitsotakis a explicat că doar persoanele vaccinate vor beneficia de deschiderea industriei hoteliere şi de cea a ospitalităţii. Personalul din căminele de bătrâni care nu s-a vaccinat până în prezent va trebui să o facă imediat sau va fi suspendat începând cu 16 august, în timp ce personalul sanitar urmează să fie vaccinat începând cu data de 1 septembrie.

Mia mult, doar persoanele imunizate vor avea acces în interior în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise din Grecia. Decizia este oficială!

Și Franța adoptă această măsură

O măsură similară a vaccinării obligatorii a cadrelor medicale au luat-o şi autorităţile franceze. Chiar dacă în Franţa există o mişcare antivaccinistă destul de puternică, autorităţile de la Paris sunt de părere că vor reuși să ajute suficiente persoane, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar pentru a micșora semnificativ răspândirea virusului. Sugestiile autorităților nu au ajutat prea mult.  Din acest motiv, Macron a transmis că în cazul în care imunizarea la nivel național nu crește suficient, va fi necesară „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !