Doliu în mediul academic. A murit fondatorul Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești

De citit

Zi de doliu în mediul academic din România. Alexandru Puiu, fondatorul Universității Constatin Brâncoveanu din Pitești, a încetat din viață în această dimineață, conform unor surse apropiate familiei.

Profesorul Alexandru Puiu, fost rector al Academiei de Studii Economice (ASE) București, s-a născut pe 1 octombrie 1933, în comuna Făgeţel, judeţul Olt. A făcut școala primară în comuna natală și Liceul comercial din Slatina. A absolvit Facultatea de Economie politică din Institutul de Ştiinţe Economice și Planificare – fosta denumire a Academiei de Studii Economice – în anul 1957, ca șef de promoţie.

În anul 1970 și-a susţinut doctoratul sub îndrumarea profesorului Costin Murgescu. După absolvirea facultăţii a fost angajat, în perioada 1957-1969, cercetător știinţific, ulterior cercetător știinţific principal la Institutul de Cercetări Economice din cadrul Academiei Române.

În 1969 a ocupat, prin concurs, postul de conferenţiar la Catedra de Comerţ Exterior (devenită ulterior Relaţii economice internaţionale) din ASE. în anul 1977 a devenit profesor universitar la aceeași catedră.

Alexandru Puiu a deţinut o serie de funcţii cu răspundere, precum, șeful catedrei de Relaţii economice internaţionale, în perioada 1974-1976, decan al Facultăţii de Comerţ, în perioada 1976-1981, prorector, în perioada 1981-1985 și, mai apoi, rector al Academiei de Studii Economice, între anii 1985-1990.

A continuat să conducă doctorate la ASE și în anul 1991 a fondat Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești.

Citește și: Doliu la Mioveni! Un veteran de război, cetățean de onoare al orașului, s-a stins din viață

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

De actualitate

error: Conținutul este protejat !